Проваленият мач в Колумбия сринал емоционално Федерер



17-12-2019 10:51 | Николай Драганов

Роджър Федерер призна, че се е “сринал емоционално” по време на демонстративните мачове в Мексико и Южна Америка, след като сблъсъците в колумбийската столица Богота станаха причина за отлагането на двубоя му с германеца Александър Зверев.

 

Турнето на 38-годишния швейцарец, включващо пет страни, ще бъде видяно в документалния филм на ESPN „Roger Federer: Everywhere is Home“, който ще бъде излъчен на 17 декември. Документалният филм отразява пътуването на 20-кратния шампион в турнирите от Шлема, включително и историческият мач в Мексико със Зверев – той събра рекордните за тенис среща 42 517 привърженици.

 

Един от най-паметните епизоди от документалния филм идва в Богота, когато демонстрации и бунтове водят до полицейски час, наложен от правителството, малко преди Федерер и Зверев да излязат на корта. При наличието на огромна публика, швейцарецът прецени, че ситуацията не е безопасна за провеждането на мача. Кадрите в съблекалнята разкриха как Федерер се разплаква, а Зверев го прегръща, за да го утеши.

 

„Отидохме да загреем, но изведнъж нещата започнаха да излизат извън контрол. Мислех си „Това ли е най-добрият възможен сценарий?“ Защото хората трябва да се приберат в къщи и да бъдат в безопасност и тогава, ако трябва да съм честен, знаех, че не трябва да играем – това бе твърде много стрес и напрежение за всички. Сринах се за момент. Мачът, за който толкова много мечтаех, нямаше да се състои. Когато се върнах в съблекалнята бях емоционално изцеден“, разкри той.

 

По време на забележителната кариера на Маестрото, визитите в Южна Америка винаги са били рядкост поради факта, че малко турнири се провеждат там. Турнето му включваше посещения в Чили, Аржентина, Колумбия, Еквадор и Мексико. „Беше невероятно пътешествие, феновете показаха колко много обичат спорта и ценят преживяването. Имаше толкова много паметни моменти, наистина магическо приключение“, допълни швейцарецът.

 

Том Риналди от ESPN, който е водещ на 30-минутното шоу, сподели, че документалният филм предлага по-различен поглед върху личността на Федерер. 

 

„Преди това пътуване, интервюирах Федерер няколко пъти, но по време на него, в самолетите, хотелските стаи, съблекалните, моята представа за него бе почти напълно променена. Това докъде достига неговата слава, запасите на енергия, връзката, която има с феновете – никога не бях ставал свидетел на подобно нещо. Повече от веднъж, фенове плакаха, след като го виждаха“, сподели той. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини