Шарапова пропуска Олимпийските игри



09-12-2019 12:37 | Николай Драганов

Последната голяма звезда на руския тенис при жените - Мария Шарапова - най-вероятно няма да вземе участие на Олимпийските игри в Токио догодина.


Бившата №1 в света обяви, че ще участва на демонстративния турнир World Team Tennis, който се провежда във времето, в което ще се провежда и Олимпиадата - на 28 и 29 юли 2020-та година.


Шарапова ще играе за отбора на Orange County Breakers – един от съставите, които ще се борят за отличието в надпреварата с награден фонд от пет милиона долара, който се провежда в САЩ.


„Развълнувана съм отново да играя за Breakers. Турнирът винаги е силен и нямам търпение пак да участвам в отборния формат“, коментира Шарапова, цитирана от TennisWorldUSA. 

 

Мария Шарапова е носител на сребърен медал на сингъл от Олимпийските игри в Лондон през 2012-та година. На финала тя отстъпи с 0:6, 1:6 на Серина Уилямс. 


Рускинята ще вземе участие в още демонстративни турнири в близките месеци като Mubadala World Tennis Championship в Абу Даби, Hawaii Open в Хаваи и Kooyong Classic в Австралия, където ще участва и Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини