Бекер: Мъри няма от какво да се срамува



01-02-2010 18:49 | Николай Драгиев

Борис Бекер даде интервю за британското издание "Дейли Мейл", в което коментира финала на Откритото първенство на Австралия между Роджър Федерер и Анди Мъри, който завърши с победа за швейцареца.

"Анди направи най-добрия си турнир на Откритото първенство на Австралия. Няма от какво да се срамува. Спортистите често говорят за това, че трябва да си вземат урок от своите загуби. Този мач показа, че Анди трябва да работи здраво в следващите няколко месеца. На следващите турнири в Марсилия, Дубай и Индиън Уелс - Мъри трябва да се справи с емоциите си", заяви Бекер.

"В началото на финалния мач, Мъри по нищо не отстъпваше на Роджър, но след това той отново се опитваше само да се защитава, което позволи на Федерер да покаже своя отличен тенис. Дори и в третия сет, когато Анди бе стигнал до сетбол, той не успя да направи решителната крачка. Той се опита да атакува, но по някаква причина пращаше топката в средата на корта с форхенд. Това определено не е точният удар, който трябва човек да използва в ключовите разигравания", добави немецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини