АТП нареди победата на Григор Димитров над Федерер сред най-големите изненади за сезона



06-12-2019 12:56 | Tennis24.bg

Победата на Григор Димитров с 3:2 сета над Роджър Федерер на четвъртфиналите на US Open беше наредена в Топ 3 на изненадите в Големия шлем през сезон 2019 в класация на АТП.

На 4 септември българинът шокира петкратният шампион в Ню Йорк с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 и се класира за първи път на полуфинал в този турнир от Големия шлем.

„Григор Димитров пристигна на US Open затънал в една от най-големите дупки в кариерата си, като беше загубил седем от последните си осем мача. Но 78-ият в света започна да намира ритъма и прекъсна серията от седем поредни загуби срещу Роджър Федерер, като направи обрат от 1-2 сета, за да шокира петкратния шампион“, коментират от сайта на Асоциацията.

С победата за 3:45 часа Димитров стана най-ниско класираният тенисист, достигнал до полуфиналите на турнир от Големия шлем, откакто Райнер Шутлер под №94 го направи на Уимбълдън преди 11 години.

Най-голямата изненада за сезона според АТР е победата на Стефанос Циципас срещу Федерер в четвъртия кръг на Australian Open. Второто място е за успеха на Гуидо Пеля от Аржентина срещу Милош Раонич в четвъртия кръг на Уимбълдън в пет сета с 8:6 в последната част.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини