Финалът на Уимбълдън е най-добрият мач за годината



04-12-2019 14:05 | Станко Димов

Финалът на Уимбълдън е най-добрият мач от Големия шлем за годината. Дуелът между Новак Джокович и Роджър Федерер, който продължи 4 часа и 57 минути беше определен от пресслужбата на АТП за категоричен №1 за сезона. Мачът се проведе на 14-ти юли и беше спечелен от Джокович след 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3).

В решаващия сет сърбинът поведе с 4:2 гейма, но Федерер намери начин да се върне в мача, като при 8:7 в своя полза сервира за рекордна 9-та титла. Швейцарецът пропусна два мачбола при 40:15, след което Джокович успя да върне пробива. Стигна се до първия тайбрек в петия сет в историята на Уимбълдън, а победата отиде на сметката на Джокович.

„Това беше най-изтощителният двубой, в който някога съм участвал. Финалът в Австралия срещу Надал продължи над 6 часа и беше труден чисто физически, но психически финалът на Уимбълдън е абсолютно несравним“, коментира по темата Джокович.

„Знам, че пропуснах златен шанс да спечеля още една титла. След финала си казах, че не трябва да се депресирам. Боли, но в крайна сметка участвах в един велик мач“, каза от своя страна Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини