Свитолина: С Гаел се виждаме почти всяка седмица



04-12-2019 09:46 | Николай Драганов

Звездата на украинския тенис Елина Свитолива коментира своята връзка с френския тенисист Гаел Монфис и дали ангажиментите на двамата им позволяват да намират време за себе си.


"Не винаги го наблюдавам, но подкрепата му е много важна. Заедно играем само на големите турнири. Но ние сме в Топ 10 и тъй като играем само в големите надпревари, се виждаме почти всяка седмица", коментира Свитолина.


Тя обясни и как се справя с часовата разлика заради честите пътувания, с които трябва да се съобразяват тенисистите. "Мисля, че най-важното нещо е да спиш достатъчно и да пиеш колкото е възможно повече вода. Понякога просто трябва да опиташ да останеш буден, например да отидеш във фитнеса".


Украинката коментира и своето физическо състояние и промяна на стила ѝ в последните години. "Преди две години също вече имах повече сила, но беше различно. Днес имам малко по-различен игрови стил. Имам по-добър сървис, сервирам по-мощно. Това се вижда на монитора - сервисът ми е по-бърз отпреди. В средата на сезона имах проблеми с контузия, но сега се справям все по-добре, движа се по-добре. Това е голяма стъпка за мен. В предсезонната подготовка основната ми задача е да се възстановя качествено и да подсиля краката си", каза тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини