Багдатис пред Tennis24.bg: Григор Димитров намери себе си в края на сезона



29-11-2019 16:46 | Станко Димов

Григор Димитров може да постигне много през сезон 2020, но първо трябва да намери правилните хора около него. Това каза Маркос Багдатис пред Tennis24.bg. Бившият финалист от Australian Open в момента е в Лондон, където участва в демонстративен турнир заедно с други популярни тенисисти от близкото минало. Нашата медия успя да се свърже с Багдатис благодарение на популярния футболен и тенис привърженик Кирил Евтимов, който също е в английската столица и следи отблизо двубоите в „Роял Алберт Хол“.

„След като спечели финалите на АТП в Лондон, Григор Димитров беше поставен под напрежение. Очакванията към него бяха, че трябва да направи следващата крачка и в Шлема. Той и неговият екип взеха важни решения, но нещата не се развиха по начина, по който искаше“, сподели Багдатис.

„През последните няколко месеца от сезона той успя да стабилизира играта си, върна част от увереността си, това беше видимо. В края на сезона Григор Димитров отново беше себе си. Не се опита да бъде някой друг.Той е достатъчно умен и вярвам, че ще намери начин да се завърне обратно. Просто трябва да намери добър екип - хора, на които да има доверие“.

Попитан дали 2020 може да бъде годината на Григор Димитров, Багдатис отговори така: „Трудно е да се каже, но Григор в никакъв случай не трябва да бъде отписван.  Тази година игра полуфинал на US Open и вярвам, че има шанс да го направи отново. С Григор се познаваме от много време, още когато беше юноша. Разбира се, че бих му помогнал, да му дам съвет за нещо, ако има нужда от нещо. Но, той първо трябва да намери себе си. Той е достатъчно опитен и трябва да вземе решение с кого да продължи напред. Много е важно да имаш правилните хора около себе си“.

Багдатис е категоричен, че турнирите от Големия шлем представляват „друг спорт“ и е изключително трудно да се стигне до краен успех в тях.
„Едно е да спечелиш АТП 500 или Мастърс 1000 турнир, съвсем различно е да го направиш в Големия шлем. Четирите турнира от Шлема са като друг спорт, те не могат да бъдат сравнени с нищо друго. Дори и титла от финалите на АТП, който е супер престижен турнир, пак не може да се сравни с триумф в Шлема“.

Кипърецът е категоричен, че няма намерение да се връща на корта. Той сподели, че планира в следващите години да започне проект и да помага за развитието на тениса в неговата родина.  

„Не знам още точно какво ще правя – дали ще работя за местната федерация или ще стана треньор. Искам да направя нещо, за да помогна на тениса в Кипър. Но не просто да кажа, че съм направил нещо, а наистина да свърша нещо смислено. Да направя нещо, което да остане още 15-20 или повече години. В момента си почивам, но ще дойде правилният момент да действам“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини