Студио СПРИНТ №6: Наглостта на съдиите, недоизказаните думи в БФС и още нещо (видео)



26-11-2019 17:30 | Tennis24.bg

"Две неща ме изненадват в Първа лига през този сезон - Локомотив Пловдив и наглостта на съдиите. Щом не са корумпирани, означава, че са некадърни. Примерите за нагло поведение на съдиите са много," заяви в Студио СПРИНТ №6 спортният журналист от в. "24 часа" Георги Банов.

 СТУДИО СПРИНТ - АБОНИРАЙ СЕ СЕГА!
 
"Локомотив е най-добрият отбор в момента, играе с настроение и  кеф. Оставиха треньорът да работи и ето - Локо Пд играе по-силно от всички."

 "Такова чудо със съдийството... и продължава! Излизат и казват, ние сме чисти. Значи сте некадърни. Виждаш от 2 метра, че има дузпа или фаул, и казват - играй. То не останаха хора за шефове на съдиите. Затова нямаме и национален отбор - няма равно начало, и като отидем навън, се вижда."

ЦСКА проблемът е непрекъснатата селекция. Голяма вина има и фенът, но това са всички български фенове. Те станаха фейсбук фенове, не помирисват стадион и само коментират. Не виждам Левски и ЦСКА да се доближат до първото място този сезон. Лудогорец много си улеснява първенството с този формат."

Той коментира националния отбор и жребия за баражите, решението на Ивелин Попов да не играе повече за България, проблемите в БФС. Според дългогодишния журналист кандидатите за президент на футболната ни централа ще бъдат много.

ФОТОГАЛЕРИЯ - ТУК

"Жребият няма как да е по-различен от оптимистичен. Другите варианти бяха все лоши," обясни дългогодишният наблюдател на футболната среда у нас.

"Надеждата умира последна. Никой нищо повече не може да направи. Щом системата го позволява - защо не?! Георги Дерменджиев не може нищо да промени. Само може да ги успокои и да ги изцеди на макс. Вече ако не успеят и сега, да се изгонят и следващия цикъл да играят младежите, да се обиграват. Ивелин Попов ще липсва за баражите. Но от друга страна го разбирам. Той изкара 90 мача с този отбор - голяма тежест. Все търсим лидерите, дори един Меси когато остане сам, се видя какво е. Трябва да търсим отбор."

За Изпълкома: "Очаквам да има много кандидати. Зависи кога ще са изборите, защото когато кажеш - да, искам - и почват да те оплюват. Очаквам Лъчо Танев, Веселин Балевски, Наско Сираков, Бербатов, не знам Любослав Пенев..."

"В БФС има нещо недоизказано," отбеляза Банов за ситуацията в централата след оставката на Боби Михайлов. "Има нещо и още никой не се е наел да каже истината."

В Студио СПРИНТ Ники Кръстев разговаря и председателя на БФ по водна топка Петър Петров за амбициите на този спорт у нас.

"За нас е много радостен фактът, че се увеличава броят на участващите отбори - имаме вече над 110, близо 120. Водната топка отново придобива популярност в България, където има здрави корени. Това са над 1500 деца, момчета и момичета от всички възрасти," коментира Петров. "Основната цел е увеличаване на броя на клубовете, развиването в центровее, където има бази, но няма клубове. Симбиозата между плуване и водна топка е изключително печеливша."

Страната ни бе домакин и на Европейско първенство до 15 години, първо по рода си изобщо в този спорт. "Дано така да покажем и на министерството, че има хляб и поле за успехи," допълни той. "Имаме желание да инвестираме в спортен комплекс, от който голяма част да е басейн. Но до момента не сме открили подходящ терен, най-вече от гледна точка на превоз до такъв."

За финал, главният редактор на Списание Спринт Николай Кръстев показа корицата на новия брой, който излиза на 28 ноември - с Димитър Бербатов и специално приложение за ски. Над 40 материала от повече от 20 автора, с непроменена цена и много приложения - включително календара с Мис и Мистър на спортните ни сайтове!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини