Надал: Това, което Роберто направи е от друга планета



25-11-2019 14:41 | Станко Димов

Испания спечели за шести път отборната надпревара за Купа „Дейвис“, която тази година се проведе в изцяло нов формат. Домакин на турнира беше испанската столица Мадрид, а на финала испанците надвиха с 2:0 успеха младия състав на Канада.

Победите на единично за испанците осигуриха Роберто Баутиста Агут и Рафаел Надал, които се справиха съответно над Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов. Особено емоционален беше успехът на Агут, който три дни преди финала загуби баща си Хоакин.

„Това беше перфектният край на сезона за всеки един от нас. Знаехме колко ще ни бъде трудно да спечелим трофея и сме наясно колко трудно ще ни бъде да продължим да го правим и през следващите години. Знаехме, че трябва да се възползваме от ситуацията. Всички се борехме много здраво. Това, което Роберто направи е от друга планета, според мен“, коментира Надал след финала в неделя.

Испанецът записа перфектни показатели през седмицата – 8 победи от 8 мача (5 на единично и 3 на двойки), без да загуби подаването си нито веднъж.

Рафа засипа с похвали и младият състав на Канада. „През следващите години те ще имат отбор, който е почти невъзможно да бъде победен“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини