Сафин: Не си търся жена като по обява



Сафин: Не си търся жена като по обява
01-02-2010 18:36 | Николай Драгиев

В края на миналата година, руснакът Марат Сафин прекрати своята кариера. В навечерието на своя 30-и рожден ден, той разказа пред списание "Hello" за своя начин на живот след тениса и защо не е женен.

"Все още не съм осъзнал, че съм сложил край на кариерата ми като тенисист. Когато си се занимавал 25 години само с едно и също нещо, не е толкова лесно просто да си промениш живота. Обикновено по това време ходих в Испания, а сега не трябва да бързам за никъде. Радвам се, че мога спокойно да си правя каквото реша, а не да бързам да тренирам", обяснява Сафин.

"Ако не се занимавах с нищо, вероятно щях да избера място за живеене, където е по-топло. Аз обаче съм патриот и обичам своя град и своята страна. Имам тук много приятели и познати. Трябва да продължа напред, да се развивам, и да запълвам времето си с нещо полезно", добави още 30-годишният руснак.

- Готов ли си за сериозна връзка?

- Трудно е да се каже, не съм намерил точния човек. Това не е като да пуснеш обява, с точни критерии и изисквания. Просто се случват тези неща.

- Какво липсваше в жените с които си бил?

- Скъсах с някои, защото са твърде млади, с други - защото са твърде различни. Но почти с всички, с които съм имал нещо, съм се разделял добре, приятелски.

- Пожелай си нещо за 30-ия рожден ден?

- Да имам повече приятели, да сме заедно и да се смеем повече. Иначе само здраве - другото е лесно.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини