Федерер: Всяка година ме питат за отказване, не планирам такова



23-11-2019 17:10 | Николай Драганов

38-годишният Роджър Федерер за пореден път отказа да говори относно края на състезателната си кариера.

 
Швейцарецът е носител на 20 титли от Големия, а през този сезон игра финал на Уимбълдън, завърши под №3 в света и спечели 4 трофея.


"Всяка година ме питат относно моето отказване, а аз съм пределно ясен: наслаждавам се на тениса, все още няма причина да се отказвам. Работя умно, грижа се за себе си, имам отбор, който ме мотивира и семейство, което ме подкрепя. Мотивиран съм да продължа", сподели Федерер.


Запитан кое е по-важно - самите победи или насладата от играта, Маестрото отвърна: "Да победиш и след това да се насладиш. Победите решават доста проблеми и са много важни за нас, спортистите. Ако ви кажа, че насладата е по-важна, но никога не побеждавам... не съм сигурен. Така че победите определено са много важни". 


"Няма нищо по-лошо от страха от загубата. Да загубиш е окей, но да те е страх от загубата не е добре. Не мисля, че влизам в мачовете с мисълта, че мога да загубя. Просто опитвам да дам най-доброто, надявам се да победя, надявам се съперникът да не изиграе мача на живота си", добави той.


Легендарният швейцарецът разказа още, че като млад са го бъркали с Карлос Моя и Томи Хаас. "Срещаха ме и казваха: "Карлос Моя, обичам те!". А аз трябваше да казвам - не съм Карлос Моя. Има такива моменти", сподели Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини