25-та поредна победа за Надал на Купа Дейвис



20-11-2019 09:53 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал помогна на своята испания за обрат и победа срещу тима на Русия в битката между двете държави за Купа "Дейвис". Испанецът се наложи над Карен Хачанов с 6:3, 7:6(7).


Това беше 25-та поредна победа за Надал за Купа "Дейвис" в неговата кариера. Той има 26 мача, като единствената му загуба датира от първата му поява - през 2004-та година от Иржи Новак от Чехия. 


Преди този мач Русия водеше с 1:0 победи в сблъсъка от Група B, след като Андрей Рубльов надигра с 3:6, 6:3, 7:6(0) световния №9 Роберто Баутиста Агут. Успехът на Надал вдъхнови тима му за обрат и малко след неговия мач испанците спечелиха двубоя на двойки в състав Марсел Гранойерс и Фелисиано Лопес срещу Хачанов и Рубльов. 


Така Испания и Русия вече имат по една победа в групата, след като по-рано през седмицата руснаците надиграха с 3:0 победи третия състав в тази група - действащия шампион Хърватия. Предстои сблъсък между хърватите и испанците, които се нуждаят от победа, за да спечелят групата. 


Канада пък стана първият отбор, който си осигури участие на четвъртфиналите. Денис Шаповалов и компания първо надиграха Италия с 2:1, а след това се наложиха и над САЩ със същиу резултат, благодарение на победите на Вашек Поспишил над Рейли Опелка и на Шаповалов над Тейлър Фриц. Двубоят на двойки между Куери/Сок и Поспишил/Шаповалов не се игра поради желание на канадците, така че победата формално отива на сметката на САЩ, които заедно с Италия имат по една загуба в Група F. 


Франция постигна победа над Япония с 2:1 в Група А, а в Група D Австралия надигра Колумбия. Аржентина надигра с 3:0 Чили в Група Cq а Казахстан надви Холандия в Група E. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини