„Враговете” Раонич и Вердаско отново един срещу друг



30-04-2011 17:15 | Станко Димов

Безкрайно интересен сблъсък се оформи на полуфиналите на турнира в Ещорил. Един срещу друг ще излязат „враговете” Фернандо Вердаско и Милош Раонич, които имат доста сметки за разчистване. Двубоят стана факт, след като испанецът победи с 6:7, 6:2, 6:3 Кевин Андерсън (РЮА), а Раонич преодоля със 7:6, 4:6, 6:3 Жил Симон (Франция).


Младият канадец и Вердаско ще премерят сили за трети път. В началото на година, в рамките само на няколко дни Раонич победи на два пъти далеч по-именития си съперник. Двамата първо се изправиха на финал на турнира в Сан Хосе, където Раонич се наложи след два тайбрека. Вторият им сблъсък бе в първи кръг на турнира в Мемфис, където отново Раонич наложи волята си - 6-4, 3-6, 7-6.


Именно загубата в Мемфис преля чашата на Вердаско, който след мача се изказа доста остро срещу младия си колега. Очевидно бесен от поражението испанецът сподели, че Раонич все още е далеч от елита на тениса, тъй като разчита само на груба сила в сервис-геймовете си.

 

Тогава Вердаско си пожела да играе с Раонич на клей, където техниката и индивидуалните качества се открояват в пъти повече в сравнение с бързите твърди кортове. Ето, че желанието на Нандо се сбъдна и публиката в Ещорил очаква с нетърпение двубоя му с Раонич.


Вторият полуфинал в турнира също е любопитен. Хуан Мартин Дел Потро ще играе със сензацията Пабло Куевас.

И двата полуфинала трябва да се изиграят тази вечер, стига да не вали в Ещорил.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини