Надал направи обрата на сезона



13-11-2019 19:03 | Tennis24.bg

Рафаел Надал направи фамозен обрат във втория си двубой от финалите на АТП в Лондон. Испанецът се наложи с 6:7 (3), 6:3, 7:6 (4) над Данийл Медведев в повторение на финала на US Open от този сезон.

Матадора изоставаше с 1:5 гейма във финалния трети сет, но успя да осъществи впечатляващ обрат, с който съхранява шансовете си за продължаване на полуфиналите.

По-късно тази вечер е двубоят между Александър Зверев и Стефанос Циципас, като при победа на Зверев – Медведев е аут от турнира.

В първия сет и двамата тенисисти бяха солидни на сервис, като Медведев загуби едва шест точки при своите подавания, а Надал даде само една точка за пробив на съперника си, но я отрази. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който световният номер 4 се наложи със 7:3.

Рафа вдигна оборотите във втората част и стигна до два пробива, за да вкара мача в трети сет. Той започна с тотална доминация на Медведев, който поведе с два пробива и 5:1. Надал обаче не се отказа и спечели пет от следващите шест гейма, за да дръпне с 6:5, като по пътя си отрази един мачбол и на два пъти проби, когато съперникът му сервираше за мача.

В последвалия тайбрек след девет спечелени точки на сервис руснакът трепна пръв и допусна грешка, и в крайна сметка Надал затвори мача след два часа и 48 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини