16 български победи на Авеню къп



06-11-2019 06:42 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в основната схема на международния турнир по тенис "Авеню къп" Адриано Дженев стартира с бърза победа участието си в надпреварата.

 

В първия си двубой той елиминира Калин Стърбу от Румъния с 6-2 6-3. По-късно Дженев записа нов успех, но този път в турнира при двойките. Той и Дейвид Симеонов отстраниха четвъртите в схемата Михаил Иванов и Карел Весел (Рум) с 6-4 6-2.

 
Общо 16 български победи донесоха родните ни тенисисти в турнирите на сингъл и при двойките в залата в Бургас през втория ден на основните схеми. При юношите напред в индивидуалния турнир продължават още: Ивайло Дечев, Дейвид Симеонов и Михаил Иванов.

 

Място на осминафиналите намери при девойките и поставената под №2 Александра Габровска след успех с 6-4 6-2 над състезатаващата се за Германия Летисия Орландов. В следващия кръг Габровска ще търси място на четвъртфиналите срещу квалификантката Лидия Енчева, която в първия кръг на основната схема надделя със 7-5 6-0 над Даниъл Иванова.

 

Място във втория кръг намериха общо 8 националки, като напред продължават още: Мария Рогачева, Полина Георгиева и Андреа Дукова.

 

Мачовете на 6 ноември започват в 9 часа в залата на тенис център „Авеню" в Бургас, като програмата на корт №1 ще бъде открита с българското дерби Адриано Дженев – Дейвид Симеонов. Третият мач от програмата противопоставя представителката на домакините Наира Геворкян, която е №1 в схемата при девойките, срещу Каталина Петрова. Всички резултати и програмата може любителите на тениса да следят в страницата на Тенис Европа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини