Бекер: Халеп трябва да тича по-малко, уморява се



06-11-2019 08:48 | Николай Драганов

Носителят на шест титли от Големия шлем при мъжете Борис Бекер коментира по интересен начин представянето през сезона на Симона Халеп. Пред румънски медии в Букурещ, той засипа Халеп с похвали, но даде и съвет как да промени стила си, така че да печели повече.


"Познавам Симона от дълго време. Коментирал съм нейни мачове и я гледах как печели Уимбълдън и "Ролан Гарос". Тя има невероятни крака. Физически не е най-високата и най-силната. Но е много умна, притежава голямо сърце. Симона е топ играч. Въпросът, на който трябва да си отговори, е как да премине успешно през целия сезон, той като обикновено изглежда доста уморена във втората му част. Това се дължи на факта, че се нуждае от много тичане в своите мачове. Физически и психически, през втората част на сезона, тя се уморява и да спечели два поредни мача става сложно за нея", анализира Бекер.


Той вярва, че румънката ще бъде фаворит в Откритото първенство на Австралия - първият голям турнир през всяка година при мъжете и жените. "Мисля, че Австралия е следващото място, където ще я видим да печели, защото е на старта на годината, а също така настилката ѝ подхожда. Често говоря с нея, но не мисля, че се нуждае от съветите ми. Тя има Дарън Кейхил и други треньори, цял отбор. Аз имам младите германски таланти и отборът за Купа "Дейвис", така че съм зает, но и желая всичко най-добро", добави германецът.  


През този сезон Халеп успя да спечели втората си титла от Големия шлем - това се случи на Уимбълдън. През миналата година тя най-после грабна първия си трофей, което става в Париж след три загубени финала преди това. Тя завърши сезона под №4 в света, а трофеят в Лондон си остана единственото и отличие през кампанията. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини