Надал се завърна на корта с победа



Надал се завърна на корта с победа
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-10-2019 09:24 | Николай Драганов

Рафаел Надал се завърна с победа на корта за първи път в официален мач в ATP тура след титлата от US Open. Испанецът се наложи със 7:5, 6:4 над Адриан Манарино в двубой от втори кръг на "Мастърс" турнира в Париж.


Последният мач на Рафа в тура беше финалът срещу Данийл Медведев в Ню Йорк на 9 септември. Малко по-късно той участва в "Лейвър Къп", където изигра един двубой, но прекрати по-рано участието си заради травма, получена на US Open, заради която не игра чак до турнира в Париж.


Във френската столица Надал подновява битката с Новак Джокович за първото място в ранглистата в края на сезона. В момента испанецът води с 1280 точки, спечелени през годината, което ще определи кой ще завърши под №1. 


На този етап, в типичния си стил, Матадора не коментира развитието на този дуел, а единствено мача си срещу Манарино. 


"Знам колко опасен може да бъде Адриан на този корт. Той е много бърз, топката не отскача много, перфектен е за неговия тенис. Знаех, че няма да бъде лесно и ще трябва да играя добре. Мисля, че успях. Сервисът ми работеше през целия двубой и мисля, че играх на достатъчно добро ниво. Не е лесно да се върнеш в тура след по-дълга пауза. А на тази настилка, срещу опасен съперник, първи кръг за мен и втори за него... Така че съм много щастлив от победата", коментира Надал.


Сметките показват, че ако Надал спечели турнира в Париж, той със сигурност ще завърши като №1 в края на сезона, каквото и да се случи в Лондон. 


Вторият му съперник обаче ще бъде изключително опасен - трикратният шампион от Големия шлем Стан Вавринка. Швейцарецът се наложи със 7:6(3), 7:6(5) над Марин Чилич. Това ще бъде двубой №22 между Надал и Вавринка, като испанецът води с 18:3 победи. 

Преди турнира в Париж испанецът се намираше в серия от 12 поредни победи, които му донесоха титлите в Монреал и Ню Йорк. Последната му загуба датира от полуфиналите на Уимбълдън, където отстъпи на Роджър Федерер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини