Федерер отказа участие в ATP Cup



Федерер отказа участие в ATP Cup
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-10-2019 11:20 | Николай Драганов

Роджър Федерер няма да вземе участие в дебютното издание на новата отборна надпревара в мъжкия тенис - ATP Cup. Състезанието ще се проведе в началото на 2020-та година за първи път и в него ще вземат участие 24 държави, които успеят да се класират, благодарение на ранкинга на своята първа ракета. 


Световният №3 в момента Роджър Федерер отдавна класира за участие своята Швейцария. Маестрото обаче няма да се появи в един от австралийските градове, които ще приемат надпреварата между 3 и 12 януари - Бризбън, Пърт и Сидни. 


Нещо повече - тъй като и Стан Вавринка е отказал участие, Швейцария губи мястото си в турнира, тъй като следващия швейцарец в ранглиста - Хенри Лааксонен - е извън Топ 100. Това отваря вратите за нов участник, пише TennisWorldUSA.


Съобщението за отказ от участие беше публикувано от Федерер в неговия профил в социалните мрежи.


"С голямо съжаление оттеглям заявката си за участие в дебютното издание на ATP Cup. Когато преди месец приех да участвам, беше наистина трудно решение, защото означаваше по-малко време у дома със семейството и много активен старт на сезона. След много разговори със семейството и екипа ми относно предстоящата година, реших, че тези две допълнителни седмици у дома ще бъдат от съществено значение както за моята игра, така и за семейството ми. Боли ме, че няма да бъда част от това вълнуващо събитие, но това е правилното решение, ако искам да удължа своя период в ATP тура като играч. Съжалявам за всички причинени неуредици и разочаромание, което моето решение ще донесе на феновете, но се надявам да ме разберат. Очаквам с нетърпение срещата си с моите австралийски фенове по време на Australian Open", написа Федерер. 

 

Решението беше прието от директора на австралийския тенис Крейг Тили, който заяви, че съжалява, но разбира швейреца. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини