Санчес-Викарио: Женският тенис бе по-добър през 90-те



28-04-2011 17:25 | Николай Драгиев

В интервю за "Ел Паис", бившата номер в света Аранча Санчес-Викарио сподели, че според нея сегашните състезателки са много по-различни от тези през 90-те години на миналия век.

"Тогава имаше 8 или 10 състезателки, между които имаше страхотно съперничество. Тогава да спечелиш титла от "Големия Шлем" или да си номер 1 не ставаше просто така. Сега всичко е много по-различно. Можеш да си номер 1 и без да си голям шампион.

"Състезателките играят с много мощ, но липсва разнообразието в действията им. Ако попитате повечето хора, те ще ви кажат имената на сестрите Уилямс, Клайстерс или Енен, но не очаквайте да ви кажат коя е световната номер 1," коментира Санчес-Викарио, визирайки достигането до върха в ранглистата на Каролина Вожняцки.

Според Санчес-Викарио поколението от 90-те години е предлагало много по-вълнуващи битки на корта. "Имаше много повече разнообразие, играчи с различен подход, с по-силна психика и истински характери," обясни тя.

"Участвах в поне три поколение състезателки и ми бе нужно да се адаптирам към новите условия. Сега е същото. Ако искаш да си сред най-добрите, трябва да залагаш много на силата и физиката."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини