Граф за Клайстерс: Ще бъде забавно, но и много трудно



23-10-2019 13:44 | Станко Димов

Предстоящото завръщане на Ким Клайстерс в професионалния женски тенис ще бъде „забавно“, но също така и „много трудно“, според легендарната немска тенисистка Щефи Граф.

36-годишната Клайстерс наскоро обяви, че планира да се завърне на корта 7 години, след като прекрати кариерата си (за втори път) на US Open 2012. Белгийката призна, че е получила вдъхновение от Виктория Азаренка и Серина Уилямс, които продължиха кариерите си след изкаран период на майчинство.

„Моята цел в момента е да бъда достатъчно здрава и в състояние да се конкурирам на най-високо ниво. Ако това се случи, тогава ще видим дали ще успея да прескоча първата седмица в турнирите от Големия шлем“, коментира Клайстерс.

„Ще продължа да преследвам всяка цел, която си поставя“.

В отговор на решението на Клайстерс, Щефи Граф е сравнително предпазлива в прогнозите си. Двете са се срещали само веднъж на корта – на Уимбълдън 1999, а германката печели с 6:2, 6:2. Това е и първо участие на Клайстерс в турнир от Големия шлем.

„Ще бъде забавно да я видим. Не знам. Мисля, че след като е взела решение да се върне на корта, тя трябва да вярва, че това е възможно. Нямам представа какви цели си е поставила. Тя вече веднъж направи завръщане на корта, беше на върха и знае какво се изисква, за да си там“, коментира Граф.

„Предполагам, че тя вярва, че е способна да го направи и за всички нас ще бъде забавно да видим как ще се справи. Много е трудно да се завърнеш на голямата сцена, след като си била няколко години извън нея, имаш семейство и деца. Но видяхме, че точно това се случи на няколко пъти. Ще бъде голямо предизвикателство за нея и изглежда, че тя няма търпение да го направи“.

Белгийката има спечелени 41 титли на ниво WTA. Тя има изкарани 20 седмици на върха на ранглистата. Клайстерс ще има право да участва в турнири след 30 декември. На този етап не е известно къде ще направи своето завръщане в тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини