Започва Zagorka Tennis Cup 2011



28-04-2011 13:22 | Станко Димов

Част от най-изявените български тенисисти ще се включат в първия турнир от веригата фючърси за мъже Zagorka Tennis Cup 2011 в ТК „Черно море-Елит” във Варна. Турнирът започва на 30 април с квалификации и ще продължи от 2 до 8 май с основна схема сингълс и двойки.


Zagorka Tennis Cup в цифри

 

Форматът на състезанието предвижда квалификации на схема за 64 състезатели, 32 състезатели основна схема сингълс, 16 състезатели основна схема двойки.


Турнирът във Варна е първи от тазгодишното издание на веригата фючърси Zagorka Tennis Cup, което включва още два международни турнира в Пловдив и София. В състезанията ще се включат тенисисти от различни страни с позиции в ранглистата на ATP.


Принципът на участие в основната схема на турнирите включва 20 състезатели с най-предно класиране в ранглистата на ATP, 8 финалисти от квалификациите и 4 състезатели с „уайлд кард”. И трите турнира са с награден фонд от по $10 000 съгласно разпоредбите на ITF.


От българска страна в турнирите ще участват Тихомир Грозданов, Тодор Енев, Валентин Димов, Иво Трайков, Димитър Кузманов, Петър Трендафилов, Серафим Грозев, Александър Лазов и други.


Серията фючърс турнири за мъже от веригата на Загорка продължава със състезанията в Пловдив (7-15 май) и София (14-22 май).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини