Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира



Край на сезона за Кей Нишикори, ще се оперира
Свързани играчи
Тагове
22-10-2019 11:49 | Николай Драганов

Световният №8 Кей Нишикори няма да играе повече официални мачове през сезона. От щаба на японеца потвърдиха, че ще той се подложи на операция в лакътя, за да бъде готов за началото на сезон 2020.


Нишикори преживя труден сезон, а наскоро обяви, че се разделя с дългогодишния си треньор в търсене на "различен глас". Той не е играл от загубата си в трети кръг на US Open.


Очакваше се японецът да се завърне на корта за "Мастърс" турнира в Париж и помогне на страната си за Купа "Дейвис" през ноември. Това обаче няма да се случи, след като неговият мениджър Оливие ван Линдонк потвърди пред медиите, че Нишикори ще се подложи на "малка процедура за премахване на малки костни шипове в лакътя".


"Кей се опита да се оправи с почивка. Но времето показа, че почивката и възстановяването не са достатъчни", коментира неговият мениджър. Самият Нишикори пожела успех на сънародниците си от Япония за Купа "Дейвис" и изрази надежди, че ще представлява страната си догодина. 

 

Японецът игра един финал през този сезон и успя да го спечели - в началото на годината в Бризбън. Общо той записа 29 победи и 14 загуби,  като игра три четвъртфинала в Големия шлем - в Австралия, Париж и Лондон. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини