Димитров: Доволен съм от самообладанието си



22-10-2019 09:38 | Николай Драганов

Григор Димитров сложи край на серията от три поредни поражения и най-после постигната своята победа №300 в тура, печелейки мача си от първи кръг на турнира във Виена срещу Дамир Джумхур след 6:3, 7:5.


"Беше един от онези мачове, през които просто трябва да се промъкнеш. Бях отдаден на своята игра в опит да намеря ритъма си. Вярвам обаче, че можех да направя доста неща по-добре", коментира Димитров след победата си, която не дойде толкова лесно, особено след силното начало.


"Страхотно е, че успях да продължи напред без да загубя сет. Доволен съм най-вече от своeто самообладание и начина, по който продължих да се вървя напред в целия мач", добави Димитров.


Мачът започна много силно за него и след два пробива се оказа с преднина 5:1, но тогава изгуби за първи път подаването си, преди все пак да вземе сета с 6:3. Във втората част пък Григор на два пъти повеждаше с пробив, след което губеше преднината си и допускаше изравняване, преди при 5:5 да успее да реализира трети такъв, който се оказа решаващ.


Това му донесе победа №300 в тура, която идва малко повече от 10 години след първата му такава - през 2009-та година в Ротердам срещу Томаш Бердих. 
Изпитанието във втори кръг във Виена ще бъде тежко - третият поставен Матео Беретини, който се бори за място на финалите в Лондон. 


"Той играе много добре. Надявам се да се получи един страхотен мач. Нещата изглеждат по-добри за него, защото натрупа мачове този сезон. Много е уверен, ще се опита да нанася своите любими удари и да играе своята игра. Но в същото време, с всеки следващ мач аз също трупам увереност и всеки мач е толкова важен и за мен", коментира Димитров относно следващия си съперник.


Григор и Матео Беретини имат един двубой помежду си до този момент - през този сезон на "Мастърс" турнира в Монте Карло, а победата беше за българина - 7:5, 6:4. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини