Рафа казва Да на Мери днес



19-10-2019 13:22 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Мария Франсиска Перело, на 31 години, родом от невзрачния град Манакор на иначе прекрасния Балеарски остров Майорка. Идва от семейство на строители, баща й се занимава с недвижими имоти, майка й е администратор в кметството.

Винаги дискретна, на заден план, дори повече отсъстваща през годините и подкрепяща Рафаел Надал само на най-важните турнири или мачове, разботеща над собствения прогрес, тази къдрокоса млада жена знае какво иска и как да го постигне. Лицензирана по фирмено управление от Балеарския Университет, позната с отлично възпитание и професионализъм, Мария Франсиска повече от година е стратегически директор и връзки с обществеността на тенис-академията на Надал в родния им град. Преценя поведение, стъпки, думи, не се самоизтъква пред медиите, дори да има какво да каже. Усмихната, вдъхваща спокойствие и респект, тази майоркина с характер и чар води днес един от най-големите тенисисти за всички времена към олтара.

15-годишната им любовна история е отдавна разкрита и преследвана – познават се от деца, Мери или Чиска, както я наричат близките, е приятелка на сестрата на Рафа Мария Изабел, и така от гости на гости постепенно пламва искрата....Младежката дружба укрепва с времето, любовта устоява на постоянните отсъствия по тренировки и турнири на бъдещия “Матадор“ и лидер в профи-тениса, за да узрее в увереността за семейство и наследници.   

Дълго подготвяното събитие, старателно крито от 33-годишния Рафаел, който дори се сърдеше на въпроси за сватбата, ще се състои в крепостта “Алберкутч“, раположена на 87 000 кв.м. площ в Майорка. Там бяха сватбите на баскетболиста на Реал Мадрид Руди Фернандес и после на футболиста Гарет Бейл.

Малкият райски полуостров има два частни плажа и мини-пристанище, седем къщи, дървесен парк, широки градини и тераси, зона чил-аут с басейн и площадки за кацане на хеликоптери за удобство на  високопоставените гости, които могат да избират разнороден транспорт. Може да бъде нает срещу 40 000 евро на нощувка.

Има и малкия параклис, където ще бъде църковната церемония, за което Рафа получи  специално разрешение, защото принципно католическите венчавки са позволени само в църкви. Гощавката ще е в построена огромна “шатра“ с ястия от шеф Макарена Кастро, чийто ресторант има звезда “Мишлен“. Солиден корпус от полиция и частна охрана ще осигуряват сигурността на богатите гости, очакват се 350 свидетели на празника, сред които Испанските монарси Хуан Карлос и София. Настоящият крал Фелипе Шести и кралица Летисия няма да присъстват заради връчване на ежегодните награди “принцеса на Астурияс“ в Овиедо снощи и традиционни тържества в събота. За първи път 13-годишната престолонаследничка Леонор произнесе реч и раздаде награди на призьорите.

Миналата събота Рафа спретнал ергенско парти с тумба приятели в тузарски клуб в островната столица Палма като пял и танцувал до ранни зори. По същото време Чиска с приятелки, сред които и сестрата на младоженеца Мария Изабел, се повеселили на друго място в града с вермут, вино и крокети, а после обикаляли нощни барове.

Празненствата в Майорка започнаха снощи с вечерен коктейл за първите гости – семействата и най-близките проятели, сред които са доскорошният треньор на Рафа чичо Тони Надал, настоящият Карлос Моя с Каролина, Фернандо Вердаско с Ана, Фелисиано Лопес, Давид Ферер и Алекс Коретча с жените си. Поканен е добрия приятел и вечен съперник Роджър Федерер с Мирка, който тренира в Базел за домашния турнир идната седмица, но би трябвало да дойде да се повесели.

12-кратният победител на “Ролан Гарос“ чака приятелите Пау Гасол със съпругата и Икер Касияс със Сара Карбонеро да го придружат в най-специалния му ден, също Енрике Иглсияс и Ана Курникова и Жерар Пике с Шакира, но Барселона гостува на Ейбар на север от 13 ч. и защитникът едва ли ще успее. Интересно е че, Кристиано Роналдо и Джорджина са потвърдили пристствие, а Юве играят вечерта с Болоня. CR7 е приятел с Рафа, ежегодно го подкрепяше на турнира в Мадрид и е хапвал в ресторанта му, тенисистът пък винаги щом може гледа наживо мачовете на Реал и е поздравявал Крис.

Мобилните телефони на Шампионската сватба са забранени и прибрани от гостите, както бе и на празненството на Серхио Рамос и Пилар Рубио преди месец, вероятно заради ексклузивни снимки за списание “Оля“ (“Хелоу“).

Съдбата поднася една малка шега на известния с привързаността си към Реал Мадрид топтенисист – отборът на Зидан играе със завърналия се след дълги години в елита Майорка довечера от 21 ч. местно време в Палма, а Рафа трябва да уважи тържеството и гостите си...вместо да лети към трибуните на “Сон Мойш“.

Твърде вероятно е Григор Димитров да дойде за сватбата, защото са добри приятели с младоженеца и вече му е гостувал в Манакор.

Чиска ще носи рокля на испанската дизайнерка Роса Клара, ушита специално за нея в романтично-елегантен стил. Двойката е била на кратък отдих с приятели на Бахамите през седмицата, а сватбеното пътешествие ще се отложи заради програмирано участие на Рафа на турнира в Париж. Един от подаръците за 19-кратния носител на купи от Големия Шлем е връщането на върха в мъжкия тенис в началото на ноември.  

Горчиво, Рафа!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини