Медведев: Съпругата ми вярва в мен повече, отколкото аз



14-10-2019 15:45 | Станко Димов

По време на миналогодишното издание на Citi Open (АТП 500, Вашингтон), Данийл Медведев беше №63 в ранглистата на АТП. Той отпадна във втория кръг в американската столица, а преди турнира, по време на тренировъчна игра, загуби сет с 0:6 от Люка Пуй.

„Съпругата ми беше там, тя винаги ми е казвала, че скоро ще бъда част от Топ 10, че мога да играя добър тенис и подобни неща. И по време на тренировката я погледнах и ѝ казах: „Достатъчно добър съм за Топ 10, а губя на тренировка тук с 0:6“. Сега е неин ред. Винаги ми повтаря този момент. „Можеш ли да ми кажеш какво ми каза във Вашингтон миналата година, Данийл? Можеш ли да ми припомниш“.

Тайната излезе наяве много преди Медведев да победи действащия шампион от финалите на АТП в Лондон Александър Зверев на финала в Шанхай и да спечели втората си Мастърс 1000 титла за годината. Сега руснакът, който е в серия от 6 последователни участия във финали вярва, че не е напълно невъзможно един ден да стане №1 в света.

„Първата ми цел е да спечеля всеки един мач, в който участвам. Това е начинът, по който мога да стана №1 – ако печеля поредица от мачове, точно както правя в момента“, коментира Медведев.

„Ще бъда честен с вас – когато ми зададохте този въпрос се замислих, че нямам да защитавам особено много точки до турнирите в САЩ догодина. Ще се опитам да покажа най-доброто от себе си и да постигам добри резултати, точно както го направих тук (в Шанхай) и ако нещо подобно се случи, то това ще бъде допълнителен бонус“.

С триумфа в Шанхай Медведев се изкачи до трета позиция в годишната ранглиста Race To London, като изпревари Роджър Федерер. Това извежда 23-годишния руснак в идеална позиция да завърши сезона като №3 в света.

Но Медведев е повече концентриран върху моментната си форма. Това е и една от причините да се намира в серия от 9 последователни победи без загубен сет. След като игра на финал в турнир от Шлема в Ню Йорк за първи път в кариерата си, Медведев спечели последователно титлите в Санкт Петербург и Шанхай.

„Тази седмица изглеждах като непобедим, защото съм победител. Защото, както казвам, не обичам да говоря за бъдещето, защото никога не знаеш какво ще се случи“, добави Медведев.

„Тази седмица вероятно бях непобедим. Но за следващите седмици не мога да бъда сигурен. Дори и тази седмица имаше няколко двубоя, в които спокойно можех да загубя сет и тогава никой не знаеше какво можеше да се случи. Но, аз съм тук пред вас като победител и това ме прави щастлив“.

Медведев спечели 6 от 7-те си титли след прословутата тренировка с Люка Пуй във Вашингтон миналата година. Но неговият най-голям скок в играта дойде след Уимбълдън този сезон, със серия последователни участия във финали, започвайки именно от Citi Open във Вашингтон.

„Нещо щракна в моята игра в САЩ. Не знам защо. Мисля, че това беше в резултат на здравата работа, която свърших. Започнах да разбирам играта си още повече, да научавам повече за моят начален удар, за волетата, за всичко, което бях правил до този момент. В най-важните моменти знам какво трябва да направя и къде да играя. Знам дали да използвам въртелива топка, или да опитам къса или нещо такова“.

Медведев обаче не иска да позволява на успехите да го главозамаят.

„Не мисля, че съм се променил като личност. Както казах, като тенисист, вероятно започнах да разбирам и усещам по-добре играта си. Започнах да разбирам нещо ново за себе си, но не знам както е то точно. Като личност мисля, че се промених преди около година“.
Медведев призна, че съпругата му вярва повече в него, отколкото той самият, за което говори и прогнозата ѝ за Топ 10 миналата година. Руснакът намери любопитен и забавен начин да отговори какво му липсва все още.

„Не знам от какво още се нуждая. Трябва да спечеля 21 титли от Големия шлем, за да задмина Роджър“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини