Рамос-Виньолас се гласи за нова победа над Федерер



08-10-2019 11:56 | Станко Димов

Алберт Рамос-Виньолас е свикнал да блести на червени кортове, но въпреки това записа най-голямата си победа в кариерата до момента на твърдите кортове в Шанхай. Испанецът се справи с Марин Чилич в първия кръг и си осигури място във втория, където ще срещне Роджър Федерер.

Двамата играха на тази фаза в Шанхай през 2015 г., когато Рамос-Виньолас се наложи над Маестрото със 7:6 (4), 2:6, 6:3 и постигна първата си победа над играч от Топ 10. Успехът вдъхна увереност на испанеца и му показа, че той има шанс да се конкурира с най-добрите в света.

„Нямам какво да губя. Наясно съм, че победата ми над Федерер няма да бъде фактор, когато се срещнем на корта. Това беше просто победа над един велик играч, един от най-великите в историята на спорта. Всичко което мога да направя е да изляза на корта и да покажа най-добрия си тенис“, коментира Рамос-Виньолас.

Шанхай е един от двата Мастърс 1000 турнира, в които испанецът е достигал до четвъртфинал. Другият е Монте Карло, където през 2017 г. Рамос-Виньолас отново победи Чилич, преди да отстъпи на финала пред Рафаел Надал.

Хосе Мария Диас, треньор на Рамос-Виньолас, остана изключително доволен от начина, по който възпитаника му варира играта си срещу Чилич.

„Сервисът на Марин беше на отлично ниво, както винаги, но Алберт намираше начин да вкара топката в игра и да стигне до разиграване. Това направи разликата. Алберт стигна до своите шансове за пробив в подаването на Чилич и успя да се възползва от тях“, каза Диас.

Но има ли шанс Рамос-Виньолас за нова победа над Федерер?

„Защо не? Вече сме побеждавали Федерер преди. Казвам всичко това с огромно уважение към Роджър, но Алберт ще излезе на корта с нагласата да нанесе възможно най-много щети на играта на Федерер и да го победи. Имаме много малко за губене и много за печелене. Алберт ще излезе на корта с нагласата да победи“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини