Гофен отрази три мачбола на старта в Токио



02-10-2019 15:12 | Станко Димов

Давид Гофен се завърна на турнира в Токио по впечатляващ начин. Белгиецът, който спечели титлата при последното си участие в надпреварата през 2017 г., изоставаше със сет и 1:5 точки в тайбрека на втората част срещу Пабло Кареньо Буста, но успя да осъществи обрат за 1:6, 7:6 (8), 6:0 след два часа и 18 минути игра. Белгиецът отрази три мачбола.

„Получи се като магия, защото изоставах с 1:5 точки в тайбрека“, коментира Гофен след победата.

„Спечелил съм много двубои на този корт. Радвам се, че и днес намерих начин да изляза победител“.

Тайбрекът не беше единственият момент, в който Гофен беше притиснат до стената. Във втората част белгиецът изоставаше с 2:4 гейма, но отказа да се предаде пред Кареньо Буста, който дойде в Токио със самочувствие на шампион от Ченду миналата седмица.

„Не беше никак лесно. През първия сет той играеше много силно, беше изпълнен с увереност. Почти не пропусна топка, беше ми трудно да немеря ритъм“, каза Гофен.

„Той е страхотен играч. Изключително борбен е и сервира на висота. В началото на двубоя той правеше всичко по правилния начин. Аз просто трябваше да се боря и да се опитам да намеря ритъма си. В края на втория сет и през третата част започнах да сервирам по-добре“.

Дори и изоставаш в резултата, публиката в Токио не спираше да подкрепя шампиона от 2017 г. и той им се отблагодари с победа.

„Атмосферата беше невероятна, истински щастлив съм. Винаги когато съм тук се боря до последната точка. Благодарен съм за изумителната подкрепа от публиката“.
Във втория кръг Гофен ще срещне една от младите звезди на канадския тенис Денис Шаповалов, който на старта се справи с 20-годишния Миомир Кечманович.

„Той (Шаповалов) е много талантлив. Когато има време, успява да удря топката много силно и от двете страни на полето. Той сервира много добре, левичар е и понякога е абсолютно непредвидим“, добави Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини