Наказаха съдия заради сексуални намеци към подaвачка и съвети към тенисист



01-10-2019 13:57 | Станко Димов

Съдията на стол Джанлука Москарела беше наказан да не ръководи повече двубои, докато срещу него тече разследване, съобщиха от АТП. Причината са провокативни думи, които Москарела е казал по повод едно от момичетата, подаващи топки на Чаланджър турнира във Флоренция миналата седмица.

Видео в социалните мрежи показва как Москарела казва на момичето следното: „Много си секси. Така гореща си физически или емоционално. Или и двете“.

Инцидентът е станал по време на двубоя между Педро Соуса и Енрико Дала Вале, а съдията на стол не се е прочул само със сексуалните си намеци към девойката, а и с окуражаването си към единия от играчите.

При едно от прекъсванията на играта, когато Дала Вале не е бил на корта, съдията се е обърнал към Соуса с думите: „Скъпи Педро, остани концентриран, моля те“.

Москарела не е първият съдия на стол, който е наказан заради подобна реакция. Шведският арбитър Мохамед Мияни беше санкциониран да не ръководи двубои на два турнира, след като окуражаваше Ник Кириос на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини