Григор изпусна два мачбола и отпадна в Чънду



27-09-2019 10:40 | Николай Драганов

Григор Димитров допусна болезнено поражение на четвъртфиналите в турнира от сериите ATP 250 в Чънду. Българинът отстъпи със 7:5, 6:7(9), 6:7(3) пред играещия за Казахстан руснак Александър Бублик.


Димитров определено има за какво да съжалява, тъй като до средата на втория сет изглеждаше като играчът, който доминира мача. Бублик обаче стигна до тайбрек във втория сет, в който спаси два мачбола при свой сервис и в крайна сметка го измъкна драматично с 11:9 точки. 


Така Григор не успя да изравни постижението си от 2016-та година, когато при първото си и досега единствето участие в Чънду стигна до полуфиналите. Там този сезон ще играе Александър Бублик, а негов съперник ще бъде Лойд Харис или Жоао Соуса.


Четвъртият поставен в схемата Димитров се присъедини към компанията на първите трима поставени - Джон Иснър, Феликс Оже-Алиасим и Беноа Пер, които отпаднаха още във втори кръг. 


След турнира в Чънду българинът има 17 победи и 17 загуби от началото на сезона. Бублик сервира по изумителен начин и приключи срещата с 35 аса на сметката си.


Мачът започна отлично за Димитров, който набързо поведе с пробив и 3:0, като изглеждаше напълно да контролира ситуацията на корта. При 1:3 обаче Гришо допусна изненадващ пробив, а малко по-късно Бублик спаси точка за нов такъв и изравни. При 6:5 в полза на Димитров, руснакът изигра хаотичен гейм, в който първо изостана с 15:40, след това спаси двете точки за пробив и изравни, но след две нови грешки се прости със сета.


Бублик първи стигна до точка за пробив във втория сет - още в първия гейм - но Димитров се спаси. Като цяло към този момент българинът изглеждаше да има далеч по-голяма представа как да изгражда разиграванията, докато Бублик разчиташе основно на първия си сервис. Руснакът имаше успех с него във втората част, а Димитров също сервираше на ниво и без повече точки за пробив сетът влезе в тайбрек. В него Бублик първи стигна до минипробив с прекрасен ретур-уинър при втори сервис на Димитров при резултат 2:1, но Гришо бързо го върна за 3:3. 


При 7:6 точки и мачбол на Димитров, Бублик успя да пласира невероятен втори сервис, с който измъкна точката, а след това мощен първи го изведе напред в резултата. При 8:8 българинът спечели разиграването на мача, в което беше притиснат до стената, но показа невероятна защита и поведе с 9:8, което означаваше нов мачбол. За съжаление това се оказа последната точка на Григор в сета - Бублик взе двете си подавания, а при 10:9 българинът изкара топката в аут от сравнително лесна позиция и така резултатът беше изравнен. 


Третата решителна част не започна добре - Бублик изглеждаше натрупал самочувствие от спечеления драматично тайбрек, а обратното - Димитров беше разколебан. Гришо сбърка на няколко пъти във втория гейм, включително лесно воле при точка за пробив и така изостана с пробив пасив, а малко след това и с 0:3.


Димитров се върна в мача при 4:2, когато успя да стигне до точка за пробив, принуди съперника да сгреши и върна пробива, а малко след това изравни резултата. При 5:4 и сервис на Димитров двамата изиграха нов оспорван гейм, в който Григор спаси мачбол, а Бублик също реализира някои страхотни точки, включително при геймбол за съперника. В крайна сметка Гришо успя да измъкне гейма и изравни за 5:5.


Стигна се до тайбрек, в който Григор допусна много грешки още от самото начало и го загуби, макар и с малко късмет и решителна помощ от мрежата за Бублик в последния миг. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини