‘Palms Bet’ Обзор - Открито първенство на Китай по тенис



‘Palms Bet’ Обзор - Открито първенство на Китай по тенис
Свързани турнири
Тагове
26-09-2019 12:38 | Tennis24.bg

Любителите на тениса ще имат възможността да се насладят на мачове от най-висока класа следващата седмица. Откритото първенство на Китай започва тази събота, 28-и септември, за женския турнир, и в понеделник, 30-и септември, при мъжете.

 

Един от основните фаворити при мъжете несъмнено ще бъде тенис сензацията на 2019-а, руснакът Даниил Медведев. Той се издигна шеметно в ранглистата, започвайки годината на 16-а позиция, за да стигне до номер 4 в света в момента. Запомнящите се успехи на Медведев тази година включват триумф на Синсинати Мастърс 1000 това лято, както и главозамайващ финал на Ю Ес Оупън по-рано този месец срещу Рафаел Надал.

 

Други тенисисти от младото поколение също ще бъдат във фокуса на вниманието при мъжете и ще се опитат да хвърлят ръкавицата на тримата големи ветерани в света на мъжкия тенис – Федерер, Надал и Джокович. Освен Даниил Медведев, на кортовете в Пекин ще се бори и 21-годишният канадец Феликс Оже-Алиасим (21-и в ранглистата), който ще се стреми да спечели първия си турнир. Деветият в света, руснакът Карен Хачанов (23 г.), и седмият, гъркът Стефанос Циципас (21 г.), пък ще опитат да прибавят пореден трофей към визитките си.

 

Няколко добре познати ветерани също ще се пуснат в турнира. Бившият номер 1 и трикратен победител в Шлема, британецът Анди Мъри, ще продължи с постепенното си завръщане в елитния тенис след възстановяването си от измъчвалата го няколко години контузия на бедрото. Мъри загря за Пекин с участие в по-малък турнир в Китай тази седмица, където показа проблясъци от старата си форма. Един от най-големите шоумени в мъжкия тенис, 32-годишният италианец Фабио Фонини, също ще защитава 11-тата си позиция.

 

Напрегнати моменти и драма ще има и по кортовете при жените. Канадската сензация Бианка Андреску (19 г.) ще бъде крайно амбицирана да докаже, че изненадващата й победа на финала на Ю Ес Оупън над Серина Уилямс, никак не е била случайна. Бианка е вече номер 5 в света. За да триумфира в Пекин обаче, тя ще трябва да преодолее конкуренцията на другите три победителки в турнирите от Шлема тази година – японката Наоми Осака (шампионка на Откритото първенство на Австралия, 21 г., 4-а в света), австралийката Ашли Барти (спечелила Ролан Гарос, 23 г., номер 1) и румънката Симона Халеп (Уимбълдън, 27 г., номер 6). По-опитните тенисистки включват имена като шампионката в Пекин от миналата година, датчанката Каролин Вожнячки (29 г., номер 17), както и жадуващата реванш Серина Уилямс  (37 г., номер 9), и по-голямата й сестра Винъс (39 г., номер 59), получила уайлд кард от организаторите. Женският турнир дава сериозна заявка да бъде дори по-оспорван и динамичен от надпреварата при мъжете.

 

Феновете на аристократичната игра с жълтата топка ще имат предостатъчно възможности да гледат тенис от елитно ниво в Пекин. Същевременно истинските познавачи на спорта могат да вземат и щедър Palms Bet bonus – родният букмейкър, който предлага едни от най-високите коефициенти за мачовете от Откритото първенство на Китай, както и за всички други топ турнири в света на тениса.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини