Гилбърт: Щом Агаси може след 30, то и Федерер ще успее



25-04-2011 17:39 | Николай Драгиев

Бившият треньор на Андре Агаси, Анди Мъри, Анди Родик и настоящ на Кей Нишикори Брад Гилбърт смята, че Роджър Федерер далеч не е казал последната си дума в тениса.

Според американеца Федерер все още има сили да печели най-големите турнири по подобие на друга легенда - Андре Агаси, който записа изключително успешен период след 29-ата си годишнина.

"Най-удивителното в Роджър за мен е, че успя за 10 години да не пропусне нито един турнир от "Големия Шлем". Той е удивително здрав и тази негова серия ще продължи.

"Единствената му "вина" е в това, че е вдигнал летвата на астрономическо ниво и благодарение на това и младите играчи също показват отличен тенис," смята Гилбърт.

"Той все още е много стабилен и е номер 3 в света. И аз съм убеден, че той вярва във възможностите си да повиши това си ниво. Тенисът е като роман - трябва да отвориш следващата глава. Андре игра чудесно на 29 и на 30. Няма причини Роджър да не повтори това - щом Агаси може, то и той е в състояние," допълва Гилбърт.

Въпреки това според Брад Гилбърт категоричен "фаворит на хартия" за спечелването на Откритото първенство на Франция, е световният номер 1 Рафаел Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини