Отложиха турнира в Хонконг заради протестите



13-09-2019 11:04 | Николай Драганов

Протестите в Хонконг продължават вече по-дълго от очакваното за мнозина и изглежда това е притеснило организаторите на един от тенис турнирите от сериите WTA Tour, а именно Откритото първенство на Хонконг за жени, предаде BBC.


„За да осигурим спокойното провеждане на турнира, ще отложим началото му за по-късно“, казват от мениджмънта на състезанието.


В календара на тенис сезона Hong Kong Open бе насрочен за периода 5-13 октомври, но засега няма определена нова дата за провеждането на състезанието с награден фонд 500 000 долара.


урнирът се провежда за десета поредна година на кортовете във Виктория Парк, които междувременно се превърнаха в обичайното седалище на антиправителствените протести.


През изминалите години участие в Hong Kong Open вземаха величия в женския тенис от ранга на Серина Уилямс, Каролин Вожняцки и Наоми Осака. През миналия сезон българката Виктория Томова също се включи в основната схема на надпреварата, достигайки до втория кръг.


Протестите в специалния административен район започнаха през юни по повод предложението за въвеждане на закон за екстрадиция към континентален Китай и макар предложението да бе оттеглено от върховния представител в Хонконг Кари Лам недоволството на местното население продължи да се разраства, повдигайки редица наболели теми, натрупали се през годините.

 

bloombergtv.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини