Андерсън се оперира, сезонът му приключи



13-09-2019 09:16 | Николай Драганов

Бившият №5 в света и миналогодишен финалист от Уимбълдън Кевин Андерсън се е подложил на операция, съобщи самият южноафриканец в социалните мрежи. Преди дни той съобщи, че сезон 2019 за него приключи, а вчера стана ясно, че е оперирал своето дясно коляно.


"Благодаря ви много за всички мили съобщения. Беше страхотно да ги чета в последните дни, особено когато излязох от операцията. Моят тим, докторите и аз, решихме да се подложа на тази процедура, за да помогнем на коляното да се оправи. Мина добре и гледам напред към рехабилитацията и завръщането ва корта", написа Андерсън под снимката от болничното легло.


Още в понеделник той обяви, че няма да участва на повече турнири през настоящия сезон. "2019-та година е трудна и разочароваща за мен на тенис корта. Започнах добре, спечелих титла в Индия, но след това така и не можех да се преборя с физическите проблеми, за да бъда на нивото, на което искам. Решихме, че е време да сложим край на сезон 2019, за да се подготвя по-добре за следващия сезон", сподели тогава южноафриканецът.


Андерсън достигна рекордната за себе си 5-та позиция в света през миналия юли и за първи път се класира за финалите на ATP. 33-годишният тенисист има 11 победи и 4 загуби този сезон, като не е играл от Уимбълдън насам. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини