Ферер: Бащинството е много труден мач



12-09-2019 10:47 | Николай Драганов

Давид Ферер сложи край на състезателната си кариера през пролетта на "Мастърс" турнира в Мадрид, а в момента се наслаждава на семейния си живот. Оказва се, че той не е толкова лесен - но все пак приятен за испанеца.


"Прекарвам повече време със семейството и се наслаждавам да гледам как синът ми расте. Жена ми се върна на работа и следобед аз гледам бебето. Трудно е, определено, но ми е приятно", призна Ферер в интервю за La Razon.


Запитан колко е труден е мачът, наречен бащинство, той добави: "Този мач хич не е лесен. Никой не те подготвя за него, затова е по-сложен". 


Испанецът все още играе тенис, макар и не на състезателно ниво. "Харесва ми. Понякога играем с треньора ми. Също така аз самият съм треньор в академията ми. Оставам свързан със спорта и се опитвам да поддържам форма с децата. Сега съм много спокоен. Няма го онова напрежение. Когато спреш да играе, губиш много, но се разделяш и с онова напрежение и нерви, което прави сънят ми много по-спокоен", разказа Ферер.


Той коментира и ситуцията в мъжкия тенис в момента и по-конкретно невъзможността на новото поколение да пробие доминацията на предишното. "Те са много добри, но им се случи да се борят с най-добрите в историята. Трябва да изминат своя път, а защо е трудно да покажат постоянство, знаят екипите им".


Ферер добави също така, че днес тенисът е много развит в професионално отношение. "В началото не се интересувахме толкова относно хранителни и физио режими. Днес това помага за по-дълга кариера". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини