Четирима наши таланти трупат опит от най-добрите



10-09-2019 12:49 | Tennis24.bg

Четирима от новите шампиони на българския тенис проведоха лагер в престижната BTT Academy край Барселона. Пьотр Несетеров, Александър Василев, Йоана Константинова и Росица Денчева получиха възможност да се подготвят в Barcelona Total Tennis Academy, благодарение на Българската федерация по тенис и лично на президента Стефан Цветков.

Съосновател и настоящ технически директор на BTT Academy е треньорът на Рафаел Надал - Франсиско Роиг. Заедно с Карлос Моя, Франсиско тренира Матадора, завоювал 19-ата си титла от Големият шлем с драматичната си победа в пет сета над шампиона от Sofia Open 2019 Данийл Медведев във финала на US Open. А, логично - BTT Academy работи в партньорство и със самата тенис легенда Рафа Надал.

Франсиско Роиг води и националния отбор на Испания, а като капитан печели трофея в Купа "Дейвис" през 2009 г.  През 2004 г. той е сред тримата съоснователи на академията, в която през годините показват доверието си много топтенисисти, като Фернандо Вердаско, Фелисиано Лопес, Марсел Гранойерс, Томи Робредо, Слоун Стивънс, Анастасия Павлюченкова.

"Академията BTT е добре позната по света, а и на нас, в България. В тинейджърските си години Григор Димитров също е идвал на подготовка тук. Това е много ценен опит за младите ни таланти. Те имаха възможност за подготовка с отлични стециалисти и получиха ценни уроци за личностното си развитие - както академично, така и на практика с обогатяване на атлетическите си умения", заяви националният треньор Даниел Ангелов. Той беше с четиримата български таланти на лагера в BTT Academy заедно с треньора по физическа подготовка на БФТ Светослав Андонов.

"Лагерът ще е изключително полезен за Пьотр Несетеров, Александър Василев, Йоана Константинова и Росица Денчева. Работиха много здраво и интензивно - по 6 часа на ден. Тенис, обща физическа подготовка, но и много важни разяснения и обяснения на самия корт - за настройката на ума, за тактическите умения и спазването на указания.

Акцентираха, че е много хубаво, че имаш талант, но без работа нищо не става. В академията постоянно дават за пример работата на Надал - здрава, неспирна работа на човек, който е на върха, но е пример за всеотдайност и е здраво стъпил на земята. Много съм доволен от опита - и за самите състезатели, но и за нас, треньорите. Имахме възможност за постоянен диалог и с главните треньори в академията - много подготвени, много добронамерени и отворени да споделят знанията, отворени и за бъдещи съвместни инициативи с Българската федерация по тенис - и в Испания, и на Националния ОББ Тенис център в София", разказа още Даниел Ангелов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини