Германия ликува: Юлия Гьоргес триумфира над Вожняцки (видео)



24-04-2011 18:54 | Николай Драгиев

Германският тенис е жив. Доказа го 32-ата в световната ранглиста Юлия Гьоргес. Тя зарадва своите сънародници на единствения турнир в страната от WTA с титла в Щутгарт. По брилянтен начин тя надигра световната номер 1 Каролина Вожняцки със 7:6(3), 6:3 за час и половина игра.

Това е едва втора титла за красивата германка, която за първи път печели надпревара от категорията Premier. Вожняцки пък записа 10-а загуба във финален двубой, а освен това се прости с надеждата да грабне първа титла на класическия, червен клей в кариерата си.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛНАТА БИТКА!

Двете изиграха великолепен, макар и малко нетипичен за женския тенис първи сет. Те стигнаха до тайбрек без да осъществят нито един пробив в подаването на съперника.

Още от самото начало Гьоргес показа невероятно агресивен тенис, демонстрирайки мощния си форхенд и начален удар. Именно сервисът бе основното й оръжие в този двубой.

В тайбрека тя постави под огромно напрежение пасивната Вожняцки и напълно заслужено триумфира със 7:3 точки.

Играещата много по-добре през цялото време Гьоргес сякаш получи допълнителна увереност от спечелването на първия сет и заигра още по-ефективно след почивката.

Тя спаси точки за пробив на старта и на свой ред се възползва от първия си шанс да вземе сервис-гейм на датчанката за 3:0 в своя полза.

Този аванс Гьоргес успя да запази до края, подкрепяна безрезервно от публиката в Щутгарт. Във великолепен стил, със ас, тя приключи двубоя - 6:3. Вожняцки направи само 10 непредизвикани грешки за целия мач и 9 уинъра, но нямаше какво да противопостави срещу изумителните 38 печеливши удара на Гьоргес.

Така Гьоргес прибира над 100 хиляди долара и чисто ново Порше от основния спонсор на надпреварата. Германия пък има за първи път от 1996 година шампион в най-престижния си турнир.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини