Серина Уилямс за десети път на финал в Ню Йорк



06-09-2019 08:38 | Николай Драганов

Носителката на 23 титли от Големия шлем Серина Уилямс се класира за десети път в своята кариера на финал на US Open.

 

Американката победи с 6:3, 6:1 Елина Свитолина от Украйна и по този начин си осигури нов шанс да спечели 24-та титла от Шлема, което ще я изравни с Маргарет Корт във вечната класация, включваща времето преди и след Откритата ера на тениса.


Уилямс вече направи няколко неуспешни опита да завоюва дългоочакваната 24-та титла. Тя спечели 23-тия си трофея от Голямата четворка в Австралия през 2017-та година, а след триумфа обяви, че е бременна и се оттегля от тениса заради майчинство. След завръщането си Уилямс игра три финала - на Уимбълдън и на US Open през миналата година, загубени съответно от Ангелик Кербер и Наоми Осако, а през този сезон отново стигна до финала на Уимбълдън, но отстъпи на Симона Халеп.


Уилямс е носителка на шест титли от US Open досега в кариерата си, а нейната съперничка в битката за седми трофей и рекорда на Корт ще бъде 19-годишната канадка Бианка Андрееску, която има и румънско гражданство. В другия полуфинал тя надигра Белинда Бенчич.


Мачът срещу Свитолина не беше толкова лесен, колкото четвъртфиналът срещу Киан Ван, продължил 44 минути. Свитолина имаше своите шансове в началото на първия сет, но ги пропусна и в крайна сметка напусна победена след 70 минути на централния корт "Артър Аш".


Победата беше под №101 за Уилямс на US Open, като по този начин беше изравнен рекордът на Крис Евърт. 


"Да бъда отново на финал, това очевидно изглежда лудост. Но честно казано, не съм очаквала много по-малко. Определено знам, че мога да играя по-добре. Фокусирам се върху следващия мач", коментира Серина. 


"Онова, което прави и е постигнала е просто невероятно. Всеки си мечтае за това. Засега само тя е способна да го направи", коментира от своя страна Свитолина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини