Беретини записа най-голямата победа в кариерата си



05-09-2019 01:54 | Станко Димов

Матео Беретини е големият герой на деня, след като успя да се класира за полуфиналите на US Open за първи път в своята кариера. Сърцатият италианец се наложи в епична 5-сетова битка срещу Гаел Монфис, в отделните части 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (5). Двубоят продължи 3 часа и 56 минути и се превърна в истинска класика.

Във финалния сет Беретини сервира за мача при 5:4 и 40:30, когато допусна двойна грешка. Впоследствие италианецът пропиля още 3 мачбола, преди да се наложи в тайбрека със 7:5 точки.

Регистрирайки най-голямата победа в кариерата си, Беретини се превърна в основен конкурент и за място на финалите на АТП в Лондон, като в момента вече е 9-ти в класацията Race To London.

В спор за място на финала Беретини ще се изправи срещу Рафаел Надал или Диего Шварцман, които излизат на корта един срещу друг в последния мач от вечерната сесия на „Артър Аш“ тази нощ.

 „Толкова съм щастлив за мен, за моя отбор, за всички мои сънародници в Италия, които ме подкрепят. Не беше лесно, особено в началото, защото не се чувствах добре. Но се опитвах да се успокоя, знаех, че играем 3 от 5 сета, имах време да вляза в ритъм. Щастлив съм от начина, по който успях да реагирам“, коментира Беретини пред „Евроспорт“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини