Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс



04-09-2019 18:56 | Tennis24.bg

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс след паметната си победа над Роджър Федерер. Българинът, който все още заема 78-о място в световната ранглиста, се превърна в най-нископоставения полуфиналист на Откритото първенство по тенис на САЩ от 28 години насам.

През 1991 г. сред най-добрите четирима попадна именно Конърс. По това време американецът - единственият освен Федерер с повече от 100 титли в кариерата си - бе под №174. 39-годишният Конърс е далеч от най-добрите си дни на корта, но въпреки това осъществява една от най-запомнящите се победни серии в историята на турнирите от Големия шлем.

Още в първия кръг Джими губи с 0-2 сета от Патрик Макенроу, но прави впечатляващ обрат и прелита чак до полуфиналите, където го спира Джим Къриър.

Иначе Димитров е тенисистът с най-ниска позиция в тази фаза на която и да е надпревара от Големия шлем от 2008 г. насам. Тогава 94-ият Райнер Шутлер от Германия достига до заключителния етап на Уимбълдън.

За Гришо полуфиналът на най-високото възможно ниво в тениса е трети в кариерата след Откритото първенство на Австралия (2017) и Уимбълдън (2014). Благодарение на пробива си в САЩ той ще се изстреля минимум до 25-ата позиция в ранглистата. / btvnovinite.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини