Шварцман: Мислех, че ще играя с Беретини, не с Рафа



03-09-2019 15:21 | Tennis24.bg

Диего Шварцман се класира за четвъртфиналите на US Open, след като победи в четири сета Александър Зверев. След срещата аржентинецът анализира случилото се на корта.

„В първия сет имах много възможности, но не се възползвах. След неговия край се замислих какво трябва да променя, за да реализирам шансовете, до които достигам. Исках да поведе в резултата рано във втория сет. Направих няколко страхотни спасявания при 2:2 гейма във втората част. Това беше много важно за мен. Този гейм беше важен, защото тенисист като Зверев става много опасен, когато е напред в резултата. Затова беше важно да се наложа аз. След този гейм промених мисленето си. Осъзнах, че имам своите шансове да го победя“, коментира Шварцман.

„В третия и четвъртия сет просто се опитвах да поддържам нивото си: да бъда агресивен и солиден в защита. След първия сет изиграх страхотен двубой“.
Шварцман призна и за комичен момент. През целия двубой той си е мислел, че ако победи ще играе на четвъртфиналите с Матео Беретини, а не срещу Рафаел Надал.

„Нашите мачове (с Беретини) бяха по едно и също време. На екраните на „Аш“ пускаха сетболите и мачбола. И си казах: ОК, в следващия кръг съм срещу Беретини. Загубих от него на Уимбълдън, но ОК, ще трябва да се справя този път. След това пък разбрах, че ще играя с Рафа или Чилич“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини