Осака отнесе Гоф, показа класа и сърце след мача



Осака отнесе Гоф, показа класа и сърце след мача
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
01-09-2019 09:08 | Николай Драганов

Световната №1 Наоми Осака демонстрира защо се намира на тази позиция в ранглистата и не остави никакви шансове на младата звезда на американския тенис Кори Гоф. Шампионката от миналата година се наложи с 6:3, 6:0 в очаквания с голямо нетърпение двубой от трети кръг.


Мачът ще бъде запомнен и с действията на Осака след последната точка. След като се здрависа със съперничката си и съдията и поздрави публиката, японката отиде при 15-годишната Гоф и и предложи да остане на корта, за да дадат заедно интервю. "Те са тук заради теб", каза Осака на Гоф, а младата представителка на САЩ я попита: "Сигурна ли си, ще плача...", на което Осака отвърна: "По-добре да бъдем тук, отколкото да плачеш сама под душа". 

 

ВИДЕО


По време на двубоя Гоф имаше своите шансове в първия сет. Тя изостана с пробив и 0:3, но успя да се върне в частта, като върна пробива за 2:3. Това обаче се оказа началото на серия от четири поредни пробива, като при 5:3 Осака първа успя най-после да вземе подаването си, а с това и първия сет.


Във втория сет Гоф допусна двойни грешки, включително две в първия гейм, една от които при 15:40. С подкрепата и на препълните трибуни, тя стигна до 0:40 в следващото подаване на Осака, но японката успя да реализира пет поредни точки, за да се спаси. До края Осака проби още два пъти и не изгуби подаването си, макар в четвъртия и петия гейм ситуацията да беше близо и до различен развой.


В крайна сметка японката продължава успешно защитата на своята титла и на ранкинга си. Второ не зависи изцяло от нея - ако Ашли Барти достигне четвъртфинал, а Плишкова - полуфинал, Осака ще предаде първото място независимо от своя резултат.


Мачът срещу Осака пък беше първи за Гоф срещу представител на Топ 5. Тя вече е играла срещу три шампионки от Големия шлем, като победи една от тях - Винъс Уилямс и Симона Халеп на Уимбълдън и Осака в Ню Йорк. 


След двубоя Гоф сподели в интервюто на корта, че не е свикнала да показва негативни емоции пред хора, но е благодарна на Осака, че това се е случило, защото всеки човек и спортист има своите емоции и трябва да мине и през такива моменти. 

 

"Радвам се, че се случи на тази най-голяма сцена. Може би резултатът следващият път ще бъде различен", коментира американката. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини