Медведев се измъкна цял от късен трилър в Ню Йорк



31-08-2019 08:28 | Николай Драганов

Поставеният под №5 в основната схема Данийл Медведев се класира за първи път в своята кариера за четвърти кръг на US Open. Руснакът спечели голяма битка с Фелисиано Лопес - 7:6(1), 4:6, 7:6(7), 6:4 - продължила 3 часа и 19 минути игра и завършила след полунощ местно време в Ню Йорк.


По този начин Медведев изравни най-доброто си постижение в Големия шлем - той игра осминафинал и по-рано през сезона в Мелбърн. Руснакът наниза 55 уинъра, включително 27 аса, като успя да се справи с цели 85 излизания край мрежата на Лопес.


Драмата беше умножена и от публиката, която в течение на мача категорично подкрепяше Лопес. Минути след победата си, в интервюто на корта, Медведев се обърна към трибуните с думите:


"Искам всички вие да знаете, когато си легнете тази нощ, че спечелих заради вас. Енергията, която придадохте. Колкото повече го правите, толкова повече ще печеля", каза руснакът, посочвайки към трибуните.


В опит да постигне най-доброто си представяне в турнирите от Големия шлем, Медведев ще се изправи в четвърти кръг срещу германеца Доминик Кьопфер. Американската приказка за 118-тия в света 25-годишен Кьопфер продължи с победа над 17-тия поставен Николос Басилашвили - 6:3, 7:6(5), 4:6, 6:1. Това беше първа победа за него над представител на Топ 20 и първо класиране за втората седмица на турнир от Шлема.


Кьопфер става втория квалификант, който достигна до осминафиналите в Ню Йорк от 2009-та година насам. През 2017-та това стори Денис Шаповалов. Германецът ще пробие в Топ 100 при следващото издание на ранглистата. 


Сблъсък между Медведев и Кьопфер ще бъде първи в кариерата им, а победителят ще играе на четвъртфинал срещу победителя от суперсблъсъка между Новак Джокович и Стан Вавринка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини