Фереро: Джокович не е нормален тенисист



23-08-2019 14:49 | Станко Димов

Бившият №1 в световната ранглиста Хуан Карлос Фереро засипа с похвали голямата тройка в съвременния тенис – Федерер, Джокович и Надал. Испанецът сподели, че е силно впечатлен от качествата на Ноле, когото определи за непобедим, когато е в оптимално състояние.

„Във физическо отношение, Новак Джокович не е норнален тенисист. Той не е като останалите. Той е бърз, експлозивен, добре подготвен. Сервисът му е много труден за разчитане, а в същото време има най-добрия ретур. Ако е в най-добрата си форма, той може да победи всеки на всяка настилка.

На „Ролан Гарос“ Федерер не може да се бори с Надал, но Джокович може. Големите трима могат да играят на високо ниво още дълго време. Джокович и Федерер го доказаха на Уимбълдън, където изиграха финала на максимални обороти. Като добавим Надал, тримата са недостижими за останалите тенисисти, не само физически, но и ментално“, коментира Фереро.

Испанецът коментира и разликата в тениса и сега и по негово време. „Ракетите са по-различни сега, както и топките – по бързи са“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини