Джокович: Медведев е един от най-добрите в света



18-08-2019 09:13 | Николай Драганов

Световният №1 Новак Джокович допусна поражение от Данийл Медведев на полуфиналите на "Мастърс" турнира в Синсинати, а след края на мача отдаде заслуженото на своя съперник, който успя да го обърне за крайното 3:6, 6:3, 6:3. 


"Мисля, че изиграх наистина добър мач. Може би в третия сет, когато бях пробит при 1:1, можех да се справя по-добре, но когато някой сервира със 128 мили при втори сервис и не прави почти никакви двойни грешки, бори се всяка топка, просто трябва да свалиш шапка и да го поздравиш", коментира Джокович.


"От 4-3 във втория сет той заигра изключителен тенис. Нямаше много какво да сторя. Опитвах се да връщам неговия сервис и когато ракетата ми попадаше пред топката, я връщах, но няма как да предвидиш или да се подгодвиш за някой, който сервира толкова мощно от втори сервис толкова постоянно. Определено не му липсва увереност. Когато си толкова уверен, си даваш шанс за такива удари. Поздравявам го. Той заслужаваше да спечели този мач", добави водачът в ранглистата.


Двамата се срещнаха три пъти тази година - на Australian Open сърбинът стигна до победата, но след това загуби на два пъти, като освен в Синсинати беше победен и в Монте Карло. 


"Той работи за своето място в Топ 5. Определено е един от най-добрите играчи в света... Много се подобри от Мелбърн насам. Форхендът му е по-добър. Движенията му са по-добри. Сервисът му винаги е бил такъв. Не съм се сблъсквал с това много пъти в кариерата си - някой да удря толкова силно втория сервис. Практически се сблъскваш с два първи сервиса в рамките на няколко секунди. Той се движи в правилна посока и затова се представя толкова добре", анализира Ноле.


Следващата поява на Ноле ще бъде в Ню Йорк, където ще защитава трофея си от US Open. Ако успее да го стори, това ще означава титла №17 за него от Големия шлем. 


"Виждам най-вече позитиви в играта си. Днес загубих тенис двубой, но не направих кой знае какво грешно. Просто загубих от играч, който беше невероятен, така че ще приема това и ще продължа към Ню Йорк, предстои ми тренировъчна седмица, след това турнира. Обичам да играя на онзи централен корт. Ще се боря за титлата, както и всеки друг, като считам шансовете си за добри. Чувствам се добре и нямам търпение", завърши Джокович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини