Медведев сложи край на приказката за Рубльов



17-08-2019 07:55 | Николай Драганов

Световният №8 Данийл Медведев се класира с лекота на полуфинал в "Мастърс" турнира в Синсинати след категорична победа с 6:2, 6:3 над своя сънародник Андрей Рубльов. 


Медведев сложи край на приказката за Рубльов след само 61 минути игра. В течените на седмицата Рубльов, 2 години по-младият от двамата руснаци, постигна забележителни победи над шампиона от Хамбург Николоз Басилашвили, бившия №3 в света Стан Вавринка и седемкратния шампион в Синсинати Роджър Федерер, но на четвъртфиналите се сблъска в стената - Данийл Медведев.


"Играх страхотно. Мисля, че успях да го притисна бързо, както правех във всеки мач тук досега. И в двата сета пробих рано, което ми даде много увереност. Не сервирах толкова добре днес, но в ключовите моменти го направих на ниво и това беше най-важното", коментира Медведев, който заема рекордна позиция за себе си в ранглистата, а в понеделник най-вероятно ще се изкачи още.


До този момент 23-годишният руснак не е губил четвъртфинал в "Мастърс" турнир, като има три победи от три опита. Той все още не е загубил сет в Синсинати, но на полуфиналите му предстои най-тежкото възможно изпитание - световният №1 и актуален носител на трофея в този турнир Новак Джокович. "Новак си е Новак. Няма какво да се каже него. Просто огромен респект", коментира Данийл относно следващия си съперник. 


По това време през миналия сезон Медведев се намираше под №56 в ранглистата и загуби в първи кръг на основната схема, в която влезе през квалификации. Ако успее да победи Джокович, той ще се класира на трети пореден финал, след като игра такива във Вашингтон и Монреал. Общо в рамките на по-малко от три седмици, руснакът е изиграл 14 мача. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини