Голям успех за юношите ни, завършиха пети в света



10-08-2019 16:37 | Tennis24.bg

Националите на България до 14 г. (юноши) спечелиха пето място на световното първенство в Простейов (Чехия). Българчетата се наложиха с 2-1 победи над Япония в спор за петото място.
 
Това е най-доброто представяне в историята за юношески отбор на България на световни финали. До момента най-доброто постижение беше осмото място на първенството на планетата за юноши до 16 г. в Будапеща през 2016 година.

Нашите момчета постигнаха четири победи и две загуби на първенството. Родните таланти спечелиха срещу Германия, Тайланд, Бразилия и Япония. Загубите бяха от финалистите на шампионата Франция и САЩ.

Преди това българчетата извоюваха трето място в надпреварата на осемте най-силни отбора в Европа в тази възраст и се класираха за световните финали. По този начин България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. На европейската купа националният ни отбор до 14 г. се наложи над Хърватия, Великобритания, Австрия и детронира шампионите от миналата година – Русия.

Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) отстъпи в първата среща с Япония с 4:6, 2:6 от Сого Санада. След това Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково) победи с 6:4, 6:1 Ленън Джоунс. В решителната среща по двойки Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) и Виктор Марков победиха с 7:6(4), 61 Маеда и Санада.

България се представи в състав : Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр. Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр. София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр. Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини