Надал допусна два пробива, но потегли с чиста победа



08-08-2019 09:41 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата и шампион от миналата година Рафаел Надал започна с победа участието си на "Мастърс" турнира в Монреал. Рафа се наложи със 7:6(6), 6:4 над Даниел Еванс от Великобритания. 


Надал се измъкна от тежка ситуация в тайбрека на първия сет, след като изоставаше с 2:5 точки, но успя да спечели шест от последните седем разигравания. Преди това пък трябваше да връща ранен пробив още в първия гейм, което успя да стори за 3:3.

 

Втората част започна с ранен брейк за Надал, но Еванс го върна за 3:3. Последва обаче нов пробив за испанеца, който този път се оказа достатъчен. 


Това беше победа №378 за Надал в турнири от сериите "Мастърс", където Рафа преследва титла №35 и пета от Канада. Той изравни по брой победи Роджър Федерер. 


Мачът срещу Еванс беше първи за него от загубата от Федерер на Уимбълдън насам. Любопитна подробност е, че Надал никога досега не е защитивал успешно титла на твърди кортове.


"Първият мач на твърди кортове винаги е труден след толкова дълго време. След Уимбълдън се нуждаеш от специфична настройка на ума, защото сезонът на клей е дълъг, после няма почивка преди тревата и когато свържиш Уимбълдън, сякаш тялото ти губи малко ритъм, трябва ти време да си го върнеш", коментира Надал.


"Днес най-важното нещо беше победата. С победите ще дойдат постепенно и останалите неща. Тренирам достатъчно, сега е моментът да се състезавам. Днес го направих достатъчно добре, за да победя. Утре предстои ново изпитание", добави Рафа. 

 
Световният №2 ще срещне в следващия кръг аржентинеца Гуидо Пея, който се наложи с 6:3, 2:6, 7:6(2) над Раду Албот. Рафа се нуждае от място за финал, за да не бъде изместен от Федерер от второто място в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини