Ник Кириос се пребори за титлата във Вашингтон



Ник Кириос се пребори за титлата във Вашингтон
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-08-2019 10:18 | Tennis24.bg

Ник Кирьос преодоля спазми и болки в гърба, които го измъчваха в началото на мача и труимфира на турнира на твърди кортове във Вашингтон срещу Даниил Медведев със 7:6 (6), 7:6 (4). За Кирьос това е шеста титла в турнир от АТР.

Въпреки физическите проблеми, Кирьос направи 18 аса и в нито един момент от мача не беше изправен пред точка за пробив. Силната му игра от началната линия беше буквално потресаваща в тайбрека на първия сет, когато изоставаше с 1:4, но успя да се върне и да обърне хода на срещата. Веднага след края на първия сет той поиска и медицински таймаут заради болките в гърба.

Във втория сет Кирьос имаше проблеми със сервиса на Медведев, който спечели 80 процента от точките при първото си подаване. Но австралиецът успя някак да се измъкне за 6:6 и отново да изпрати мача в тайбрек, който впоследствие спечели на 4 точки.

"Страхотно е да спечеля, но на първо място се радвам, че дадох доказателство на много хора. Може би това е една от най-хубавите седмици в живота ми. Имах спазми в дясната страна на гърба ми, но в края на краищата победата заличава всичко", заяви Кирьос след края на срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини