Кириос спаси мачбол и надви Циципас в луд мач



04-08-2019 08:37 | Николай Драганов

Скандалният Ник Кириос се класира на финал в турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон след победа над един от малкото си приятели в тура - поставеният под №1 в схемата Стефанос Циципас.


Австралиецът спечели култов мач, изпълнен с шоу изпълнения и отлични разигравания, като се наложи с 6:4, 3:6, 7:6(7). Двубоят продължи 2 часа и 7 минути, а в решителния тайбрек на третия сет Кириос спаси мачбол.


След този успех 24-годишният австралиецът стана играчът с най-добра статистика срещу представители на Топ 10 през сезона - 80% победи (4 от 5), изпреварайки по този показател световния №1 Новак Джокович, който има 7 победи от 9 мача или 78% успех. 


В неделния финал Кириос ще играе за втора титла от категория ATP 500 през сезона, след като в началото на кампанията спечели трофея в Акапулко, и шеста общо в кариерата му. 


Негов съперник на финала във Вашингтон ще бъде Данийл Медведев от Русия, който премина без никакви проблем през "щастливия губещ" Петер Гойовчик в другия полуфинал - 6:2, 6:2 за 56 минути игра.


"Тази седмица беше невероятна. Може би един от най-добрите седмици, в които съм на турнир, в живота ми. Наистина се наслаждавам. Вашингтон е много забавен. Трибуните са невероятни. Просто правя правилните неща. Навлязъл съм в рутина. Опитвам се да подобрявам дребните навици и това се отплаща. Пет дни подред в състезателен ритъм, наистина съм щастлив", коментира Кириос след победата си.


Освен отлични разигравания, австралиецът не спести и шоуто за публиката - като например да занесе обувките на своя съперник в почивката между геймовете или да попита фен от трибуните как да изпълни сервис, а след това да отиде лично да му благодари (ВИДЕО).


Кириос стори последното за втора поредна вечер, като преди да изпълни сервис при мачбол на съперника, попита фен от трибуните къде да пласира сервиса. Австралиецът успя да пласира удара си отлично и спечели точката. 


"Струва ми се много лесно някой просто да ти каже къде да сервираш. Просто залагаш всичко на това и опитваш да нацелиш мястото. Фокусиран си само върху това. Проработи в две поредни вечерти. Надявам се, че ще имам шанс да го направя и утре", сподели Кириос. 

 

Кириос и Циципас оформиха звезден тандем за схемата на двойки във Вашингтон, но допуснаха ранно поражение. А полуфиналът на сингъл беше първи мач между двамата като съперници в тура. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини