Нови български победи в Германия



02-08-2019 11:42 | Николай Драганов

Продължава великолепното представяне на Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) на турнира за юноши и девойки от втора категория на Тенис Европа в Улм (Германия). При юношите Марков, поставен под номер 3 в схемата на сингъл, победи Макс Батиенко от Казахстан с 6:4, 7:6(6) и се класира на четвъртфинал, предава БФТ.


На двойки Марков и Един Мулачич от Босна и Херцеговина, поставени под номер 1, се наложиха с 6:4, 6:4 над Тимео Галярд от Швейцария и Калин Стрибу от Румъния и се класираха на финал.


На двойки при девойките Александра Габровска (ТК "15:40", гр.София) също се класира на финал. Габровска и Ива Йованова от Македония, поставени под номер 1, победиха с 6:1, 6:3 германките Карлота Сантана и Изабела Летиери.


Виктор Марков и Александра Габровска участват на турнира като част от отбор „Б" на ITF и Тенис Европа. Талантливите българчета ще бъдат част от тимовете до 14 г. за тренировки и турнири от 27 юли до 26 август. В този период те ще участват на четири турнира в Германия, Белгия и Испания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини